klik banner support pakcik

Rabu, 29 September 2010

Market Sampan 43KM dari sempadan Bukit Kayu Hitam

Nak cerita banyak pun tak guna kena pi tengok sendiri. Perjalanan pi mudah untuk yang ada GPS/GARMIN (taip Khlong Hae Floating Market). tapi kalau yang takdak, sama ada pi naik tuktuk dari pekan Hatyai atau yang berkenderaan sendiri mudah saja sebab tempat tu belakang BIG C SUPERSTORE. Dibuka setiap hari Jumaaat Hingga Ahad. Pukul 4pm waktu Malaysia Hingga 10pm waktu Malaysia.
































































Isnin, 27 September 2010

Yang Memimpin

yang memimpin seharusnya
yang jujur
yang ikhlas
yang berbudi
yang berbahasa
yang berilmu



Rabu, 22 September 2010

Dari Arau Malaysia Ke Phuket ikut Jalan darat


3 Hero berani mati Mad Doha, Jan Tukang, dan Arm Jelempok.
Perjalanan bermula dari Sempadan Bukit Kayu Hitam. Perbelanjaan
Dannok- Hatyai = 600bht (Kami sewa sebuah van untuk mudah bawa basikal)
Hatyai-Phuket=1905bht ( 535bht+100bht X 3. Terdapat 3 harga tiket ke Phuket dari hatyai. kelas 2 =276bht, kelas 1= 344bht, dan Mewah=535bht)
Sarapan Pagi= 260bht ( 4 pinggan nasi beriani lauk ayam + 3 gelas air + 2 biji roti telur)
Tambang Tuk-Tuk dari Pantai Karon ke Pekan Phuket= 150bht (30bht seorang + 20bht basikal X 3)
LUBSBUY guest house untuk penginapan = 900bht
Tambang Tuk-Tuk dari Phuket ke Pantai Patong=270bht (25bht seorang + 20bht basikal sebuah X 3 X 2 pergi balik)
Makan malam =320bht (3 pinggan nasi + 4 gelas air)
Phuket-Hatyai=1632bht( bas kelas 1 344bht + 200bht basikal X 3)
Hatyai – Sempadan= 670 bht.

Bersih 6977bht
Kadar tukaran wang pada 17 september 2010. 1000bht= RM 101.40





Rabu, 15 September 2010

Selamat Hari Raya Posa Nam







Perlis Phuket Anggaran Jarak 454KM

Untuk mereka yang mental tegar tetapi belum perlu makan obat psikotik. Angaran perjalanan ialah 3 hari. 6 jam kayuhan sehari. Masa selebihnya akan digunakan untuk beristirahat dan lawatan sambil belajar. Untuk perjalanan pulang menggunakan pengangkutan awam.





Khamis, 9 September 2010

Inilah Zakat Fitrah yang wajib ke atas aku dan tanggungan aku tahun ini LILLAHITAALA

















Aku kirimkan salam terindah;
Salam sejahtera para penghuni surga;
Salam yang harumnya melebihi kesturi,
Sejuknya melebihi embun pagi;
Salam hangat sehangat sinar mentari waktu dhuha;
Salam suci sesuci air telaga Kautsar yang jika diteguk akan menghilangkan dahaga selama-lamanya;
Salam penghormatan;
Kasih dan cinta yang tidak pernah pudar dan berubah dalam segala musim dan peristiwa;
Salam Eidul Fitrah 1431Hijrah
Salam Eidul Fitrah Ke 31 dalam hidup.





Rabu, 8 September 2010

Dan lagi 2 senja.

Kangar makin lengang;
Pagi berkereta ke tempat kerja lapang;
baru balik dari bank; sekejap sahaja;mana pi semua;
semua yang ramai mudek ke hilir;
semua berpestolan di kampung sendiri;

Yang memandu terus waspada
Yang membonceng awas weih jalan licin; polis banyak; kereta lori bertindan;
yang mengayuh teruskan usaha;
Atas heway laju pi La;
makan lemang ketupat;rileks-rileks suda;
bakar mercun? tak buleh weih? asap tak baik tuk anda.

Khamis, 2 September 2010

Cycle Gear For Aqeel

Yang nanti You order topi dan beg macam ni kat ebay k.pastu nak topi saiz 7 1/2 jugak taw T.Q

Rabu, 1 September 2010

Salam 22 Ramadan


Dan lagi 8 hari sambut syawal. kenderaan baru, pakaian baru untuk anak isteri.
Diri sendiri?apa ada hal esok-esok layan Bundle baru rugged.

KLIK BANNER SUPPORT PAKCIK

Dari Dhaka, Bangladesh

Serah Saja Pada Allah Setiap kita dalam hidup ini, kadang-kala berhadapan dengan orang yang memusuhi, menzalimi dan menyakiti diri kita. Di...