Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2013

Ta alit ya mum

Imej

Untunglah

Imej
Saya berminat utk memiliki lesen senjata api dan memohon kerja tetap sebagai pengawal peribadi perdana menteri.

Pembunuh Senyap

Imej
SERANGAN JANTUNG & AIR PANAS: Sudah beberapa saudara kita dan kenalan dah mati sebab saluran ke Jantung semakin berlemak dan mengecil.
Sabuah artikel yang sangat baik dan hanya mengambil masa dua minit untuk anda membaca. 
Serangan Jantung dan Minum Air Panas.
Tidak hanya sekadar air panas selepas makan, tetapi berkenaan Serangan Jantung. Minuman teh panas Cina atau Jepun selepas makanan dan bukannya minum air sejuk, mungkin inilah masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa atau selepas makan.
Bagi mereka yang suka minum air batu, fakta ini sangat bermakna kepada anda. Minum air batu selepas makan memang menyegarkan. Walaubagaimanapun, air batu akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Akibatnya akan berlaku 'enapcemar' bertindak balas dengan asid, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Dalam masa yang singkat, ianya akan ber…

GUMBIRA

Dengan semua yang saya dah dapat.



PERSONALITY PROFILE

Imej
Adventurous-Peacefull-Strong willed-Considerate-Resourceful-Spirited-Positive-Spontaneous-Optimistic-Faithful-Diplomatic-Confident-Inspiring-Deep-Mover-Tolerant-Lively-Contented-Pleasant-Balanced-Bashful-Undisciplined-Reticent-Forgetful-Insecure-Unpredictable-Hesitant-Proud-Argumentative-Nonchalant-Withdrawn-Tactless-Disorganized-Inconsistent-Messy-Stubborn-Lazy-Sluggish-Restless-Crafty.


honda cub c70

Imej

Hormat

Imej
Semalam pakcik p pasar malam Kepala Batas macam biasa sebelum ni tak perasan ada sorang peniaga ni cuma dengan sebuah motosikal honda cub c70 bawa barang niaga mainan tak sangga. Dan pakcik pun jatuh cinta dengan honda cub c70 untuk projek touring pakcik pada masa akan datang.





keperluan vs kehendak

Imej
PADA 5 JULAI 2013, Bank Negara menguatkuasakan peraturan baru menghadkan:
(i) pinjaman peribadi setakat 10 tahun maksimum (dahulu 25 tahun);
(ii)pinjaman hartanah dan rumah 35 tahun (dahulu 45 tahun), dan (iii) tidak membenarkan lagi pinjaman pra kelayakan.

Alasan yang diberikan Bank Negara adalah untuk menangani kenaikan hutang isirumah yang meningkat dari RM465.2 bilion pada tahun 2008 kepada RM754.6 bilion pada pertengahan tahun 2013. Dengan harga rumah mahal, harga kereta mahal dan kos hidup yang mahal, rakyat Malaysia adalah ‘juara’ dalam membuat hutang, iaitu hutang isirumah kita adalah 140% berbanding dengan pendapatan, Singapura 105%, Amerika 123%, Korea 101%, Thailand 53% dan Indonesia 38%.

Akibat hutang yang banyak ini, kadar individu yang diisytiharkan bankrap pada tahun 2012 ialah 19,575 ataupun 53 orang sehari dalam setahun, di mana 50% adalah dari golongan berumur 25-44 tahun. Jumlah individu yang bankrap dari tahun 2007 sehingga 2013 adalah 245,000 orang yan…

sisipan harian metro 8/9/2013

Imej

Honda Cub GBO Approved Ride Koh Samui Oh Yeah

Imej
Grandpa rock ride 2013
7 rider sambut syawal ke 9 di siam lagi weih.  kos Minyak  Hatyai 7 Phatthalung 13 Ron phibun 14 Nakhon sitammarat 14 Don Sak 14 Tiket ferry motor 15 orang 5.

Dari hatyai ikut highway 41/AH2 sampai exit ke nakhon sitammarat/ron phibun Pastu ada simpang bypass p tha la ikut jalan tu sampai lah jumpa simpang koh samui/koh pangan. Nak senang empa pakai GPS,dak pun empa beli peta siam di 7-11,empa baca ikut arah matahari, malam ikut cahaya bulan. oh yeah!.
Ride ni sungguh rare dengan sorang rider bawa Honda Cub GBO, jadi Empa pun buleh buat aikh,tolong jangan perkecilkan diri empa, dah kata dari dulu lg, kita rider bukan sbb mutu jenih apa meka pun, yang penting hari kau keras Zack...hahhaahaha. Untuk makluman empa semua Kala entri ni ditulis aku masih ataih ferry lagi tak sampai samui. Ferry besaq mcm Ferry penang tapi Jauh macam nak P langkawi. Ni dah 1 1/2 jam tak sampai2 lagi.  Apa pun kita rock n ride noh. nnt aku cita tem duk Samui dgn blk pulak. -MadDuha Endu…

ANDA BAGAIMANA?

Imej
Umat Islam sekian lama menderita kerana

 kegagalan pengurusan negara mereka. 
Masa untuk berubah dengan menyingkirkan 
setiap golongan yang korupsi dan penyokong
 pemikiran feudal dari masyarakat muslim.







Ride Kona Lepiaq Berketam Rebuih

Imej
Plan nak p makan ketam rebuih di Tanjung Pauh (siam tulih Tanyong Po) duk plan banyak kali sejak dari sebelum posa lagi tapi takdak kesempatan sebab byk duk ride kut belah timuq Songkhla dan kalut p blk keja. Kebetulan hari ni ahad selepas test trek go kart UniMap Perlis ada lapang sikit pakcik dan 3 orang kawan lajak la jugak p ala2 endurance race, lgpula 2 orang kawan pakcik hat tak berapa sedaq diri walau anak masuk sekolah menengah dah  tu, depa baru tukaq blok  besaq ceramic coated piston saiz penumbuk dengan carburator Uma dan enjoih deraih pom-pom kira maw tunjuk kat siam lah hahahaahaha. Ok abih dari Trek Unimap kami hala p sempadan Malaysia-Thailand Wang Kelian-Wang Prachan. Pakcik cita p lah kat empa semua bagi empa faham mana lah taw empa nak repeat route ni. Ok selesai urusan kastam kami pun masuk lah ride dalam siam sambil pulaih minyak pueh2, ok kejadian ni sebelum minyak naik 2 kupang taw. Nak p senang ja empa ikut ja jalan nak p pekan Satun lepas tu lebih kurang 42KM e…